Lezzetli ve Pratik Tariflerle Akşam Yemeği Hazırlama Rehberi
Bugün ne pişirsem diye düşünenler için ideal bir menü önerisi! Pratik ve lezzetli tarifler bir araya geldi. Süzme mercimek çorbası, pirzola, pirinç pilavı ve mevsim salatası ile şık bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? İşte adım adım tarifler.
Pirzola Tarifi
Şık bir akşam yemeği için pirzola tarifi öneriyoruz. İşte tarifi: 8 adet kuzu pirzola, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 dal biberiye, 1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. Sos için: 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu, 4 dal maydanoz, 4 dal taze kişniş. Pirzolaları zeytinyağı, biberiye ve tuz ile harmanlayıp, fırına vermeden önce döküm tavada mühürleyin. 170-180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Servis için hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Afiyet olsun!
Mevsim Salatası Tarifi
Lezzetli bir mevsim salatası ile yemeğinizi tamamlayın. Salata için malzemeler: Yarım göbek kırmızı lahana, 2 adet havuç, 1 göbek marul veya kıvırcık, yarım demet roka, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz. Tüm malzemeleri doğrayın, tuz ve limonla ovup, zeytinyağı ile tatlandırın. Servis tabağınıza yerleştirip, afiyetle tüketin!
Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç pilavı ile tabağınızı taçlandırın. Tarif için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı, 1,5 su bardağı baldo pirinç, 2 su bardağı sıcak tavuk suyu, 1 adet kesme şeker, 4 damla limon suyu, 1/2 çay kaşığı tuz. Önce tereyağı ve ay çiçek yağı karıştırıp, pirinci kavurun. Ardından sıcak tavuk suyunu ekleyip, kısık ateşte pirinçlerin demlenmesini bekleyin. Afiyet olsun!
Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
Bugün sofralarınıza süzme mercimek çorbası lezzeti ekleyin. Hem besleyici hem de pratik olan bu çorba için gereken malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 adet kuru soğan, 1 adet havuç, 1 adet patates, yarım çay bardağı zeytinyağı, 4 su bardağı et suyu, yarım limon, kırmızı toz biber, pul biber, tuz, tereyağı (Üzeri için: Nane). Öncelikle mercimekleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp, üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, baharatlar, tuz ve et suyunu ekleyin. Karıştırıp pişmeye bırakın. Yeterince suyu kaldığında, blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edin. Tereyağı ve nane ile servise sunun. Afiyet olsun!